Спазването на приноса е от още един автор.

Ключът към безрисковата, както и за здравата къща атмосфера е поддръжката на къщи. Когато една къща се съхранява в страхотни ремонтни работи, както и чиста, е по -малко вероятно да установи проблеми в бъдеще, които могат да я превърнат в нездравословна среда.

Поддръжката на дома също не изисква да бъде предизвикателна или трудна; Нека да разгледаме няколко от методите, които можете бързо да се грижите за къщата си по -долу:

Гледайте къщата си

Вие изисквате да наблюдавате дома си с течение на времето. Трябва да следите нещата като увиснали или напукани основи, високо напрегнати прозорци, както и врати, облицовката около комина ви, вода, която се събира близо до къщата, подове, които са нестабилни или меки, индикации за плесен, както и повече за повече . Ако се притеснявате за нещо като това е чудесна концепция за организиране на проверка на къщата.

Контролирайте праха

Прахът може да бъде сериозна опасност за здравето и уелнес. Той съдържа неща, които могат да влошат астмата, както и да причинят алергии, но също така може да съдържа вредни химикали от използването на неща като пестициди в дома. Когато прах, трябва да използвате влажна кърпа; По този начин прахът ще спазва тъканта. Ако имате килими, тогава трябва да се уверите, че те се измиват редовно.

Вакуумирайте подовете си често

Реално не бива да вакуумирате килимите си по -малко от два пъти седмично. Това ще помогне за премахване на праха, домашен любимец, мръсотия, козина, както и други продукти, които могат да бъдат вредни. Когато вакуумирате, уверете се, че полагате усилия да се обърнете под обекти в дома си. Ако искате да сведете нивата на мръсотия до минимум, премахнете обувките, преди да влезете в къщата си, както и да следите всичко, което е влязло.

Дръжте се отгоре на прозорците, както и стените

И двете области могат да бъдат източник на проблеми със здравето и здравето, ако не се грижат правилно. Уверете се, че включвате ремонт, както и инспектирате тези райони в пролетта си, както и в контролни списъци за есенна къща. Поставете спиране на чернови, както и елиминирайте всякакъв вид излишна влага. Горният съвет за подпомагане на това е да ремонтирате работа, както и да замените завойването около вратите си, както и прозорците.

Поддържайте всякакъв вид въздушни филтри чисти

Често пренебрегваната зона на поддръжка на къщи е системата за филтриране на домашния въздух. Наличието на запушени или мръсни въздушни филтри може да доведе до повреда на климатичните системи или понякога да прекрати или разгради. Ако имате филтри в преносими системи за филтриране на въздуха, бъдете наясно, че те също са уязвими, както и в крайна сметка могат да бъдат мръсни или запушени. Ако имате филтри за чист въздух, вие помагате да намалите замърсяването, което е въздухът на вашия дом. Промяната на филтрите, както и да ги поддържате чисти, е просто, както и не отнема много време. Някои можете да премахнете, разклатете, както и това е достатъчно, за да ги почистите други изискване да бъдат измити. Уверете се, че правите това навън, вместо да давате възможност на праха да циркулира в дома ви.

Тези пет области са наистина прости, както и лесни за поддържане на върха. Уверете се, че ги добавите към контролния списък за поддръжка на къщата си. Има ли нещо, което редовно добавяте към списъка си? Моля, споделете няколко от тях в коментарите по -долу.

Leave a Reply

Your email address will not be published.