Следният принос е от друг автор.

Мислили ли сте някога в края на дълъг работен ден, че сте губили енергията си по всички грешни неща? Ако имате, не се притеснявайте: често срещана мисъл, която споделяте с много от населението. Вашата енергия, независимо дали е в дома или тази, която тялото ви произвежда през цялото време, е ценна и ценните неща никога не трябва да се губят. Вместо това те трябва да се грижат, да се грижат, защитени и ценени. Помислете за енергията в живота си: От зарядното ви за телефон се нагрява тихо в гнездото, до планетата Земя, бръмчаща с естествени сили, всички видове енергия могат да изтичат без предупреждение. Точно затова трябва да се научите да спрете да го губите и да го спестите възможно най -добре, за вашия бюджет на домакинството, за себе си и за бъдещите поколения. Енергията е твърде важна за загуба.

Спестете от разходите си за енергия

Откривате ли, че вашите сметки за енергия се увеличават всяка година? Ако не го направите, принадлежите към щастливо малцинство. Много хора се борят с разходите си за енергия. Трябва да знаете как да умерите консумацията на енергия, като свеждате до минимум очевидните отпадъчни елементи. Телефонното зарядно устройство, което остава включено, може да консумира до 90% от енергията, която не се използва, например. Хладилникът ви също ще консумира много енергия, особено когато не е запълнен правилно – много по -скъпо е вашият хладилник да поддържа празно пространство, отколкото да поддържа храната си при прясна температура. Така че бъдете наясно къде отива енергията на дома ви.

Спестете енергията на планетата

Не може да се отрече, че зелената и синята планета ще изчерпва енергия в бъдеще. Замърсяването, отпадъците и липсата на грижи са повредили значително ресурсите му. И така, в името на бъдещите поколения е от съществено значение да се научите да спасявате енергията на планетата. Възобновяемата енергия може да не е толкова напреднала, колкото би могла, но ви позволява да генерирате част от вашата енергия чрез естествени елементи, като вятър или слънчева светлина. Въпреки че може да не изглежда икономично да поставите слънчев панел на вашия покрив, това е малко стъпка към по -здрава планета за утре.

Спестете производителността си

Говорихме за енергия по отношение на околната среда, но какво да кажем за енергията, когато тя се отнася за вас и тялото ви? Производителността е това, което успешните хора правят, за да запазят енергията си. Те опаковат дните си със задачи, които се опитват да вършат преди срок. Работата със списък със задачи е ефективен начин за управление на вашето време и енергия, като се съсредоточите върху проектите, които искате да изпълните. Ако се борите с концентрацията, опитайте метода Pomodoro, за да увеличите максимално вашата производителност. Разделете времето си на периоди от 25 минути, по време на които ще се концентрирате върху проектите си и позволете почивка от 5 минути след всеки период. Можете да имате дълга почивка от 20 минути след четири периода на работа. Това помага да фокусирате мислите си върху едно нещо в даден момент.

Leave a Reply

Your email address will not be published.