, пораснали, нямах по -възрастен приятел, брат или братовчед, с който бих могъл да говоря за живота след гимназията, така че когато се отнася до намирането на конкретен тип на Неща, като точно как да поправя несъгласие със съквартирант, обикновено трябваше да го крие, както и много от времето, което показваше откриването на нещата по трудния начин.

До момента, в който се преместих в колежа, бях живял изключително приютен живот, който ме остави да липсва в уличните умни. Току -що предположих, че колежът ще бъде като гимназия, освен без разочароващия полицейски час, но се оказва, че има малко повече от това …

Реклама

Независимо дали отивате в колеж или просто се придвижвате към приятели, точно тук са девет неща, които открих (повечето от тях по трудния начин) за това да живея далеч от къщата за първи път.

И ако имате някакъв вид мъдрост, носена от опит или какъвто и да е вид предупреждения или съвети, моля, споделете ги в коментарите. Разбирам, че по -скоро няколко от нас напускат къщата за първи път тази есен. Нашето колективно разбиране може да помогне да улесните тези първи няколко години.

1. пране на това

Не мога да ви кажа точно колко пъти съм виждал някой да обикаля училище в розова тениска, която трябва да е започнала бяло. Той се случва – по невнимание се измиват ярки с бели заедно в гореща вода. За щастие, прането беше едно от изключително малкото умения в реалния живот, които взех със себе си, когато напуснах дома.

Реклама

Суичър за котки и грим ??

$ 42

Пазарувай сега

Ако нямате кой да ви покаже въжетата, ето една бърза, кондензирана версия на пране 101:

Измийте в мразовита вода, за да не се изпълнява цветовете

Когато шайбата спре, премахнете суитчовете си, суитчъри, както и всичко със спандекс от машината, както и ги окачете толкова, колкото сухо

Изсушете предметите, които са в конкретни дрехи, в производител на ниската си топла настройка, за да предотвратите свиването

2. Открийте точно как да приготвите няколко бързи, здравословни ястия

Храната беше толкова трудна за мен през първата година. Не бях почитател на тарифата за кафене на общежитието (оризът винаги беше мокър или сух), но ми липсваше дори фундаментално разбиране за готвенето отвъд врящата вода за рамен юфка, както и затоплях замразени постни кухни.

Ако можете, вземете готварска книга, пълна с основни рецепти, които са във форма на една страница (или след това), както и метод да направите няколко ястия в къщата, преди да тръгнете. Предлагам вегетарианската готварска книга на студента, от Carole Raymond. Той показва точно как да направите страхотни оферти за бързи, достъпни ястия, както и ако не сте в зеленчукови ястия, готварската книга за здравословен колеж изглежда доста добре.

3. Никога не се страхувайте, стажантът е тук!

Аз съм на 36, както и все още не разбирам какво искам да бъда, когато порасна. Ако нямате нито едно, стеснете полето (и разширете знанията си), като вземете възможно най -много стажове.

Направих по -скоро няколко, колкото и да погледна назад, искам да направя повече. Стажовете са отлични методи за 1) Излезте от задушни класни стаи, 2) Вземете истински световен опит в областта, за които мислите (дори и да не се преследвате с конкретна област), 3) придобийте полезни справки като както и препоръчителни писма, както и 4) удовлетворяват хората, както и създават добри приятели извън училище.

Някои стажове дори причиняват рутинни работни места. Тази, която направих за малко законодателна фирма една година, доведе до задача на непълно работно време през следващото лято.

Беше наистина страхотно, както и малко Elle Woods. Трябва да помогна в ситуации в съда (седях с истинските адвокати по отбраната, както и с всичко!), Разговарях с съдии, както и открих как точно да функционират в бързо развиващ се офис.

4. Понякога може да стане малко самотна …

Предполагам, че след като пораснах с MTV, тази концепция за колеж беше тази непрекъсната кавалкада от близки добри приятели, както и партита. Сигурен съм, че е така за някои хора, но това не беше този метод за мен. Със сигурност имах познати, както и съквартиранти, но не направих никакъв вид трайни приятелства през първите няколко години.

5. Играйте добре с другите

Ultra Soft FTW!

Всеки има странности – нещата, които правим, които подлудяват другите. Ако можете, излъчете разликите в дома си, както и Pet Peeves рано, преди да са имали време да се гневят. Повярвайте ми, съквартирантите ми разбраха много по -добре, отколкото да оставят празни ролки тоалетна хартия на макарата, както и аз разбрах много по -добре, отколкото да свиря музиката си и силно.

6. Възползвайте се от отворените работни часове

Лекционните зали в значителни аудитории, пълни с 300 стажанти, не са отлични места, за да получат помощ един на един, но много преподаватели, както и асистенти на наставници се предлагат по време на отворено работно време. Те могат да бъдат отличен метод за обсъждане на концепции, преодоляване на домашните, както и подготовка за тестове.

7. Пренапишете бележките си

Ето един, който искам, разбрах по -рано. Пренаписване на бележките и азK в клас наистина ми помогна да укрепя темите от лекции, да определят лепкавите идеи, както и да организирам мислите си. Когато започнах да пренаписвам бележките си, както и да ходя на работно време, оценките ми дори се подобриха.

8. Когато излезете, разберете как точно се прибирате

Не бях огромен човек на тържеството, но аз отидох на своя дял от случайни фиести с приятели. Освен че винаги, когато излязох, никога не съм искал да бъда този човек, заседнал в края на нощта без безрискова къща за пътуване (като този човек време в Беркли …).

Дръжте близки раздели на определения от вас драйвер, както и имате резервен план само в ситуация, която се отделяте от вашата група. Също така, открийте точно как да използвате вашата регионална система за обществено транспосиране (и да разберете часовете му на работа), както и да запазите номера за няколко кабини в телефона си.

9. Привлекайте се в новата си свобода!

Реклама

Защото не трае вечно. Скоро ще работите с смяна на люлеене или обикновена 9-до-5, както и натискът да се справите добре в часовете се чувства като нищо в сравнение с натиска, когато заплатата е на линия. Институцията може да има своите възходи, както и падения, но се опитайте да се насладите на вашата гъвкавост, колкото можете.

Вашата приятелска обжалване на общината,

Карън

Leave a Reply

Your email address will not be published.